Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

‘Video voor Twitter’ Seesmic gooit het roer om


Remco Bron
Remco Bron
‘Video voor Twitter’ Seesmic...

Seesmic is ter wereld gekomen als ?Twitter voor video? en kreeg het eerste jaar veel nieuwe gebruikers en veel media aandacht. Twee jaar later ligt het geesteskind van de extroverte Franse oprichter Loic Le Meur op de intensive care. De groei is eruit en de community die Loic beoogde te cre?ren is niet van de grond gekomen. De pati?nt ligt in coma en Loic heeft besloten het maar even zo te laten.

Seesmic desktop
De website van Seesmic laat er geen gras over groeien wat de nieuwe focus is: Seesmic desktop is pontificaal aanwezig terwijl de video dienst naar een achteraf hoekje linksonderin is verwezen. Seesmic Desktop is een applicatie gebouwd op basis van de technologie van het aangekochte Thwirl waarmee je Twitter en Facebook berichten kan lezen en versturen. Dit gaat volgens hetzelfde principe als bijvoorbeeld Tweetdeck, Nambu en andere software clients. Ondanks de druk bezette markt ziet Seesmic meer heil in deze software applicaties dan in ?Twitter voor video?.

Nachtelijke videoberichten
In een video gemaakt om vier uur ?s nachts geeft Loic tekst en uitleg over de nieuwe wending die Seesmic neemt. Hij legt uit dat de groei achterblijft bij Seesmic en bij de directe concurrent 12Seconds.tv. Zij zien zelf eigenlijk alleen maar groei bij de grote namen als YouTube en Facebook. Zonder groei kan Seesmic niet verder en daarom is deze nieuwe wending gekozen.

De video kan je bekijken na de klik.

Diepe zakken
Feit blijft dat Seesmic nog diepe zakken heeft. Ondanks eerdere ontslagrondes zou er nog genoeg van de $12 miljoen over moeten zijn om Seesmic door te laten starten als desktop applicatie. Maar de vraag is of ze in toch al zeer druk bezette niche wel de aantallen gebruikers kunnen vinden om geld te verdienen en het hoofd boven water te houden…

Show Comments (1)

Comments

 • Paulus Veltman
  Paulus Veltman

  @remcobron: Interessante blogpost en grappige video.

  Zoals wel vaker in de historie van Twitter doen de gebruikers weer eens niet wat er van ze verwacht wordt. Ze gaan niet “videoconverseren” maar over video en ondersteund door video converseren. En dat gebeurt gewoon op Twitter.

  Daarom is het op dit moment niet van belang op welk platform een video staat.

  Concurrent 12Seconds.tv heeft nog een soort kans, omdat ze ge?ntegreerd zijn in TweetDeck, de meestgebruikte twitterclient.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

The Casey Neistat phenomenon
Video

The Casey Neistat phenomenon

As some of you might know I’m a fan of Casey Neistat. I’m proud to say I’ve been following Casey from before his days as a vlogger when he was creating movies...

Posted on by Remco Bron
7 tips om Reddit in het onderwijs te gebruiken
Nieuws

7 tips om Reddit in het onderwijs te gebruiken

Natuurlijk staat de sociale link site vol grappige en interessante links naar alles van wereldnieuws naar artikelen over technologie en de leukste afbeeldingen, gifs en noem zo...

Posted on by Remco Bron