Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

‘Video voor Twitter’ Seesmic gooit het roer om


Remco Bron
Remco Bron
‘Video voor Twitter’ Seesmic...

Seesmic is ter wereld gekomen als ?Twitter voor video? en kreeg het eerste jaar veel nieuwe gebruikers en veel media aandacht. Twee jaar later ligt het geesteskind van de extroverte Franse oprichter Loic Le Meur op de intensive care. De groei is eruit en de community die Loic beoogde te cre?ren is niet van de grond gekomen. De pati?nt ligt in coma en Loic heeft besloten het maar even zo te laten.

Seesmic desktop
De website van Seesmic laat er geen gras over groeien wat de nieuwe focus is: Seesmic desktop is pontificaal aanwezig terwijl de video dienst naar een achteraf hoekje linksonderin is verwezen. Seesmic Desktop is een applicatie gebouwd op basis van de technologie van het aangekochte Thwirl waarmee je Twitter en Facebook berichten kan lezen en versturen. Dit gaat volgens hetzelfde principe als bijvoorbeeld Tweetdeck, Nambu en andere software clients. Ondanks de druk bezette markt ziet Seesmic meer heil in deze software applicaties dan in ?Twitter voor video?.

Nachtelijke videoberichten
In een video gemaakt om vier uur ?s nachts geeft Loic tekst en uitleg over de nieuwe wending die Seesmic neemt. Hij legt uit dat de groei achterblijft bij Seesmic en bij de directe concurrent 12Seconds.tv. Zij zien zelf eigenlijk alleen maar groei bij de grote namen als YouTube en Facebook. Zonder groei kan Seesmic niet verder en daarom is deze nieuwe wending gekozen.

De video kan je bekijken na de klik.

Diepe zakken
Feit blijft dat Seesmic nog diepe zakken heeft. Ondanks eerdere ontslagrondes zou er nog genoeg van de $12 miljoen over moeten zijn om Seesmic door te laten starten als desktop applicatie. Maar de vraag is of ze in toch al zeer druk bezette niche wel de aantallen gebruikers kunnen vinden om geld te verdienen en het hoofd boven water te houden…

Show Comments (1)

Comments

 • Paulus Veltman
  Paulus Veltman

  @remcobron: Interessante blogpost en grappige video.

  Zoals wel vaker in de historie van Twitter doen de gebruikers weer eens niet wat er van ze verwacht wordt. Ze gaan niet “videoconverseren” maar over video en ondersteund door video converseren. En dat gebeurt gewoon op Twitter.

  Daarom is het op dit moment niet van belang op welk platform een video staat.

  Concurrent 12Seconds.tv heeft nog een soort kans, omdat ze ge?ntegreerd zijn in TweetDeck, de meestgebruikte twitterclient.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Passantentellingen in ieder winkelgebied in Nederland
Nieuws

Passantentellingen in ieder winkelgebied in Nederland

Met mijn bedrijf Resono hebben we het meten van drukte in Nederland de laatste drie jaar tot een specialiteit gemaakt. Inmiddels meten we drukte voor meer dan 75 klanten in de...

Posted on by Remco Bron
10 dagen met Google Glass
Nieuws

10 dagen met Google Glass

Inmiddels zitten mijn eerste 10 dagen met Google Glass erop en heb ik verschillende dingen ermee kunnen uitproberen en vooral veel demo’s gegeven. Hoogste tijd dus om een...

Posted on by Remco Bron