Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Wanneer kunnen we Uitzending Gemist en RTL Gemist embedden?


Remco Bron
Remco Bron
Wanneer kunnen we Uitzending Gemist en RTL...

Embedding Uitzending Gemist en RTL GemistWe melden hier op Zoomz al eerder dat de NOS heeft besloten embedding van een kleine selectie programma?s mogelijk te maken. Het wordt niet hoog van de toren geblazen, maar het is in ieder geval mogelijk. Is dit eindelijk de eerste stap van de omroepen om slim om te gaan met eigen content?

Net voor het begin van de Tour de France kondigde de NOS aan dat ze speciaal voor bloggers een live stream beschikbaar stelden om te embedden. Toen ik het las dacht ik nog: Eindelijk! Ze begrijpen het, ze gaan content delen. Maar nadat ik het ook daadwerkelijk had geprobeerd gleed ik terug in depressie: de stream was zo groot als mijn duimnagel. Je kon niet eens zien waar je naar zat te kijken! Laat staan De Tour volgen. Maar natuurlijk kon je wel op de player klikken en naar de NOS site gaan om een grotere stream te bekijken?

Ik begrijp niet waarom Nederlandse sites als Uitzending Gemist en RTL Gemist embedding niet beschikbaar (willen) maken laat staan hun content willen delen. Iemand die van 10 uitzendingen van de Lama?s zijn eigen compilatie maakt moet worden gehuldigd als een groot fan en niet worden gekruisigd als een ordinaire contentdief. Hiermee cre?er je een community en eindelijk een echte stap naar het illustere cross-media land.

Op dit moment is er ??n manier om content van Uitzending Gemist, RTL Gemist en nog honderden andere videoaanbieders te embedden en dat is via PCzapper.tv. Een prachtig initiatief maar ik kijk uit naar de dag dat de content aanbieders eindelijk zelf overstag gaan. Er is maar ??n schaap voor nodig?

Als afsluiter een embedded uitzending van de Lama?s, niet via YouTube maar gewoon rechtstreeks in goede kwaliteit van Uitzendinggemist.nl.

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Game maker Valve experimenteert met leerlingen uit het voortgezetonderwijs
Nieuws

Game maker Valve experimenteert met leerlingen uit het voortgezetonderwijs

In de gaming industrie is het ??n van de mooiste bedrijven om voor te werken; Valve Corporation. De makers van Half-Life, Team Fortress en Counter-Strike en het online gaming...

Posted on by Remco Bron
The Secret Life of the Dog
Nieuws

The Secret Life of the Dog

Dan nu even heel wat anders. Zoals veel van jullie weten ben ik het trotse eigendom van mijn hond Muddy. Muddy is een Weimaraner die niet alleen zeer actief is maar op zijn tijd...

Posted on by Remco Bron