Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Wie of wat is Vidster.nl?


Remco Bron
Remco Bron
Wie of wat is Vidster.nl?

Vandaag ontdekte ik zomaar ineens een nieuwe Nederlandse internetvideo website: Vidster.nl. ?Big deal!? hoor ik je zeggen. Toch wel een beetje. Het gaat hier namelijk om een site die het ongelimiteerd uploaden van HD-ready content toelaat van 1280x720px tot een maxiumum van 800MB en 60 minuten. Daarmee streven ze andere Nederlandse internetvideo upload sites zoals 123Video en Zideo ver voorbij.

Informatie komt hier
Wie of wat Vidster is wordt niet echt duidelijk van de site. Op de pagina ?Over Vidster.nl? staat de tekst ?Informatie komt hier?. Het lijkt erop dat de site al wel even in de lucht is; het totaal aantal geregistreerde gebruikers telt op het moment van schrijven 1957 en de eerste registratie heeft 246 dagen geleden plaatsgevonden.

HD videocontent
Op de website is na even zoeken mooie content te vinden. Er is wat user generated content te vinden maar met name de hoge kwaliteit filmpjes is met name al bestaande video. Zo heeft Vidster een mooie collectie van filmtrailers in HD kwaliteit online staan.

Gebruik
Vidster redelijk goed in het gebruik. De standaard mogelijkheden van internetvideo upload sites zitten erin: video uploaden, registeren, vriendjes maken, kanalen maken, reageren en elkaar berichten sturen. Hier en daar is nog een bugje te vinden maar over het algemeen werkt het op het eerste gezicht prima.

Illegale videocontent
Vidster onderscheid zich natuurlijk met de hoge upload limiet. Toch is de vraag of ze hiermee een broedplaats voor illegale content zullen worden. 60 minuten is lang genoeg om hele TV afleveringen te uploaden en de kwaliteit is hoog genoeg dat het nog interessant is om te kijken ook!

Show Comments (6)

Comments

 • Han Wijman
  Han Wijman

  Laten we hopen, dat Vidster voldoende capaciteit krijgt en blijft behouden. Ik heb nu een aantal video’s geplaatst. De kwaliteit van de beelden is zeer goed! Zeker te vergelijken met Vimeo. Zie hier een video van 15 minuten:
  http://www.vidster.nl/watch/7aa09e5365f3e7f5dd9e/WSTwente-clubkampioenschap-rugslag

  Echter het converteren van de video duurt, zeker voor lange exemplaren, heel lang.

  Ik blijf vidster gebruiken.

 • Remco Bron
  Remco Bron

  @Han: De kwaliteit is inderdaad goed te noemen. Hoelang duurde het voordat het filmpje geconverteerd was en online stond?

  Wat ik jammer vind is dat ze wel HD video bieden maar vervolgens een player hebben in 4:3 formaat. Al die 16:9 video’s krijgen zo zwarte balken. Toch is Vidster een prima alternatief. Je zou ook nog eens kunnen kijken naar Dailymotion, die bieden ook HD voor originele content: http://www.zoomz.nl/archief/dailymotion-lanceert-hq-video-player/

 • Han Wijman
  Han Wijman

  Ik heb 16 uur zitten wachten, totdat ik Ctrl+F5 deed. Na deze server0request, was de video ineens wel te zien. Kan zijn, dat hij dus al eerder dan na 16 uur geconverteerd en wel beschikbaar was.

  Ik ben nu (maandag 8 december)opnieuw aan het uploaden. Zal het vandaag eens in de gaten houden en hier wat gegevens daarover plaatsen.

 • Han Wijman
  Han Wijman

  Deze video http://www.vidster.nl/watch/caab2db7c2d4d1223d4d/Vlinderslag-tijdens-de-CK-van-WSTwente van 11 minuten heeft er 8 uur over gedaan bij vidster.nl voordat de conversie klaar was.

  Bij vimeo duurde het 3 uur. Ik heb de indruk, dat dit dus voordat vimeo de move maakte met het Plus-abonnement sneller ging.

  Ik hoop dat vidster snel sneller wordt, want dit werkt niet echt fijn. Zeker niet, omdat je ook geen mailtje krijgt zoals bij vimeo, dat je video online is.

  Maar dat zal wel komen als de programmeurs helemaal klaar zijn met de functionaliteiten.

 • Reblog Zoomz – Wie of wat is Vidster.nl? | Web-tv
  Reblog Zoomz – Wie of wat is Vidster.nl? | Web-tv

  […] verder op: Zoomz Tags: 123video, HD, reblog, Site Seeing, Vidster, Zideo, […]

 • Rutger van Waveren
  Rutger van Waveren

  Vidster is inmiddels gestopt, probeer ook eens http://www.zie.nl. De site heeft standaard breedbeeld, is Nederlands, kan HD aan en converteren duurt maar 10 minuten :)

  Disclaimer: ik werk bij Zie.nl ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

6 docenten die lesgeven op YouTube om de klas te flippen
Video

6 docenten die lesgeven op YouTube om de klas te flippen

Iedere minuut wordt er wereldwijd 72 uur aan video geupload naar YouTube. Een groot gedeelte is van mensen die tegen palen aanlopen of uitglijden in de sneeuw, maar gelukkig...

Posted on by Remco Bron
Top 10 online video trends van 2011
Video

Top 10 online video trends van 2011

Met 2011 in de geschiedenisboeken is het natuurlijk tijd voor een terugblik op de online video trends van het afgelopen jaar. Met een enorm publiek heeft online video nogal wat...

Posted on by Remco Bron