Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Wordt miljardair met je eigen YouTube kloon


Remco Bron
Remco Bron
Wordt miljardair met je eigen YouTube kloon

De website StartYourTube prijst zichzelf aan met de pay-off “YouTube is verkocht voor $1.6 miljard, wat gaat die van jou opleveren?”. Daarmee spelen ze direct in op de hebberigheid van de internetgebruiker.

Het is natuurlijk een over-optimistische marketing statement voor een nieuwe website die je mogelijkheid geeft een eigen video deel site te starten wat je kan voorzien van je eigen naam, merk en zelfs uiterlijk.

Je eigen videopagina
StartYourTube doet precies waar de naam op doelt; je kan op de site een eigen videopagina aanmaken, het aanpassen met eigen kleuren en beeldmateriaal, een eigen domein naam aanvragen, vrienden uitnodigen en content erop gaan zetten. Behalve video kan je er ook foto’s, audio en zelfs weblogs op kwijt.

Afgekeken?
Voor het uiterlijk hebben ze overduidelijk gekeken naar YouTube met lijstjes als nieuwste, meest bekeken en populairste gebruikers.Binnen de videopagina’s kunnen bezoekers commentaar geven en hun stem uitbrengen. Er is nog geen gerelateerde video sectie zoals YouTube dat wel heeft

Schaamteloos kopi?ren
Wat nog de meeste overeenkomst vertoont met Youtube is natuurlijk de naam en het logo. Dit is zo overduidelijk dat ik me afvraag of de advocaten van Google hier nog eens werk van gaan maken. Vooralsnog in ieder geval niet.

Niet gratis
Het maken van een eigen videopagina is gratis echter is er wel een upload en kijkers limiet. Dit kan worden verhoogd door voor de dienst te gaan betalen. Uitbaters van de videopagina mogen 60% van de advertentieinkomsten houden. Het wordt alleen niet duidelijk of je zelf naar adverteerders moet zoeken of dat deze door StartYourTube worden aangeleverd. In ieder geval is het wel mogelijk Google Adsense advertenties op de videopagina’s te publiceren.

Tot nu toe zijn er meer dan 11.000 videopagina’s gemaakt over uiteenlopende onderwerpen van snowboarden tot jagen tot anime.

Concurrentie
StartYourTube speelt in op de mash-up trend die ingezet is door sites als Ning en wat nu ook door begint te dringen in de volwassen wordende internetvideo markt. Directe concurrent is Magnify die een zelfde soort white-label dienst aanbieden met als verschil dat Magnify gebruik maakt van de internetvideo van andere sites en niet zelf een upload dienst aanbiedt. Daarnaast wordt ook YouTube steeds meer een concurrent van dergelijke site omdat met de nieuwe YouTube API’s het ook steeds makkelijker wordt YouTube te gebruiken als onderliggende techniek voor een internetvideo site.

Wat denken de Zoomz lezers: gaan dit soort sites een belangrijke plaats innemen in de internetvideo markt?

via: Techcrunch

Show Comments (2)

Comments

  • Philip Ledeboer
    Philip Ledeboer

    coooooooooool

  • Scottie Ciccarelli
    Scottie Ciccarelli

    These are actually fantastic once more physical exercises that enables us to chill out typically the back bone plus sleep effectively without the past experiences with regards to overload on ever again.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Volg gratis mijn online social media training via Yellow Walnut
Nieuws

Volg gratis mijn online social media training via Yellow Walnut

Vorige week is het ondernemersplatform Yellow Walnut van start gegaan. Yellow Walnut is platform waarbij ondernemers zich kunnen aansluiten om gezamenlijk zakelijke diensten te...

Posted on by Remco Bron
Game maker Valve experimenteert met leerlingen uit het voortgezetonderwijs
Nieuws

Game maker Valve experimenteert met leerlingen uit het voortgezetonderwijs

In de gaming industrie is het ??n van de mooiste bedrijven om voor te werken; Valve Corporation. De makers van Half-Life, Team Fortress en Counter-Strike en het online gaming...

Posted on by Remco Bron