Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Wordt Viralcom de eerste internetvideo hitserie?


Remco Bron
Remco Bron
Wordt Viralcom de eerste internetvideo...

Wat als de populaire virale video?s die we iedere dag zien op YouTube en andere internetvideosites niet gemaakt zijn door een willekeurige Jan uit Lutjebroek maar door een professioneel geleid bedrijf die zich hier al jaren in specialiseert?

Dat is het verhaal achter Viralcom. Een internetvideo serie die in documentairestijl een kijkje achter de schermen geeft van een fictieve productiestudio waar viral video?s worden uitgedacht, professioneel geproduceerd en gelanceerd op het internet.

Referenties
De afleveringen zijn doorspekt van referenties naar bekende internetvideo filmpjes. Chocolate Rain, lonelygirl15 in de vorm van BritGirl16, Mentos en Diet Coke, lachende baby – ze passeren allemaal de revue op hun eigen manier.

Warner Bros.
De bedenkers van Viralcom zijn Joey Mandarino and David Young beter bekend ans Joey & David. Zij hebben Studio 2.0, de digitale tak van Warner Bros. bereid gevonden om geld in dit project te steken.

De trailer kan je bekijken na de klik:

Inside joke
Het de vraag of Viralcom niet teveel een inside joke is. Het is vooral grappig als je de YouTube filmpjes waarover gesproken wordt kent. Zo niet dan gaan de grappen volledig aan je voorbij.

Aandacht
Het wordt interessant om te zien of Viralcom door kan stoten tot een onvervalste internetvideo hitserie. Virale internetvideo filmpjes zijn vooral kort en eenmalig. Waar Viralcom voor moet zorgen is dat ze tijdens de afleveringen de aandacht van de kijker kunnen houden en tegelijkertijd het zo interessant te maken dat ze ook terugkomen om de andere afleveringen te bekijken.

Nog geen succes
Professioneel geproduceerde series als Quarterlife op MySpace en Squeegees van ABC en Disney proberen het al langer en met wisselend succes. Ze kunnen de aandacht van de kijker er niet behouden terwijl bijvoorbeeld amateur project lonelygirl15 hier wel in slaagde.

Zijn er nog internetvideo series die Zoomz lezers volgen die hit potentie hebben?

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Een viral video maken is een slecht idee
Video

Een viral video maken is een slecht idee

Gangnam Style is met 1,5 miljard views de absolute top van de viral video?s. Wat wel of niet ‘viral gaat’, blijft moeilijk te voorspellen. Toch was het al snel...

Posted on by Remco Bron
Super Bowl commercials 2013: de shift van grappig naar gevoel
Video

Super Bowl commercials 2013: de shift van grappig naar gevoel

Tijdens het kijken van de nieuwe commercials die zijn uitgezonden tijdens de Super Bowl viel mij op dat we steeds minder grappige reclames zien en steeds meer reclames die een...

Posted on by Remco Bron