Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Zoom.in brengt videonieuws naar de mobiele telefoon


Remco Bron
Remco Bron
Zoom.in brengt videonieuws naar de mobiele...

Zoom.in brengt videonieuws naar de mobiele telefoonEmerce meldt dat het Nederlandse nieuwsvideo bedrijf Zoom.in dit voorjaar met een mobiele versie komt. De beta-versie start al deze maand. Op de meeste telefoons wordt het dan mogelijk via een programma naar de nieuwsvideo’s te kijken.

De dienst die ‘Zoom.in Mobile’ gaat heten start met een beta test van tweehonderd mensen. Later dit voorjaar wordt de dienst voor iedereen beschikbaar.

Applicatie
Het downloaden en installeren van een programma op de telefoon ziet directeur Jan Riemens niet als een grote drempel: “Steeds meer mensen zijn ook gewend om games op hun mobieltje te zetten.”

Gratis
De applicatie blijft gratis doordat Zoom.in voor sommige clips een pre-roll commercial toont, net als op het web. “Adverteerders zijn erg ge?nteresseerd in reclame op mobiele telefoons”, denkt Riemens.

Wachtverzachter
Hij verwacht dat mensen vooral in de ochtendspits en lunchpauze de filmpjes op hun mobiel zullen bekijken. “Het is een ideale ‘wachtverzachter’ bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. Zoals mensen hun gratis krantje lezen, kunnen ze ook even op hun mobieltje een nieuwsvideo van de dag bekijken.”

Viral doorsturen

Het moet ook mogelijk worden filmpjes door te sturen naar vrienden via een sms-link, aldus Riemens. Hij denkt dat de nieuwsvideo’s zoals zijn persbureau die nu al maakt zich ook goed lenen voor op de mobiele telefoon. “Het zijn al vrij korte filmpjes. We hoeven er niets aan te veranderen.”

NOS
Later dit jaar komt ook de NOS met een mobiele dienst voor de laatste journaals. Maar er zijn plannen voor een volledige nieuwssite: “We willen een volwaardige nieuwssite gaan bouwen voor mobiel en gaan voor de Olympische Spelen een applicatie ontwikkelen waarmee de spelen ook op de mobiele telefoon te volgen zijn. We denken dat we met nieuws en sport op mobiel goede kansen hebben” aldus Roeland Stekelenburg op de NOS weblog.

bron: Emerce

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

5 van mijn favoriete web apps van 2013
Nieuws

5 van mijn favoriete web apps van 2013

Wat zijn de 5 web apps die ik in 2013 het meeste heb gebruikt en echte aanraders vind? Van Wordpress hosting tot het kijken van video; ik zet 5 van mijn favorieten op een rij.

Posted on by Remco Bron
Interview bij Top Names SxSW
Video

Interview bij Top Names SxSW

Tijdens SxSW ben ik samen met Ronald van Woensel ge?nterviewd door Erwin Blom en Roeland Stekelenburg van Fast Moving Targets voor het programma Top Names. Tijdens SxSW zetten zij...

Posted on by Remco Bron