Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Zoom.in neemt video advertentiespecialist Adjustables over


Remco Bron
Remco Bron
Zoom.in neemt video advertentiespecialist...

Zoom.in en Adjustables hebben vandaag overeenkomst bereikt over de overname van alle Adjustables-activiteiten. Zoom.in verkrijgt 100% van de aandelen van Adjustables.

In-stream specialist
Adjustables is gespecialiseerd in in-stream video-advertenties en is actief in Engeland, Australië en Zuid- en Noord-Amerika. Zoom.in heeft in Europa de leidende positie op het gebied van online video advertising. “Vijf jaar geleden was Zoom.in met pre-rolladvertenties als eerste succesvol in deze markt. Daar voegen we dus nu de specialist in in-stream aan toe”, aldus Jan Riemens, CEO Zoom.in.

Interview Jan Riemens
Vincent Everts interviewde Jan Riemens
eerder vorige week nog over o.a. Zoomin en de toekomstperspectieven. Vorige jaar vergeleek ik de concurrentie van Adjustables.

Goede match
Zoom.in is groot geworden met (nieuws)videocontent en pre-rolls. Adjustables biedt oplossingen aan uitgevers die juist zelf video’s willen vercommercialiseren. De aantallen advertentie-impressies bij Zoom.in belopen tegenwoordig al meerdere miljoenen per dag. Nieuwe robuuste oplossingen zijn noodzakelijk. Adjustables heeft deze ontwikkeld in zowel Flash, WMV als Silverlight en daar prestigieuze innovatieprijzen mee in de wacht gesleept. Adverteerders als McDonald’s, Microsoft, Aegon en Samsung zijn de eersten met Adjustables-campagneoplossingen.

Internationale dekking
Vanuit Rotterdam bedient Adjustables zo’n 15 uitgevers in Nederland, 8 in het Verenigd Koninkrijk (w.o. Sky Broadcasting en Time Warner), VTM in België en vanuit Sunnyvale (Californië) Jump TV en enkele uitgevers in Colombia, Peru en Argentini?. Zoom.in is aanwezig in 11 Europese markten, verdeeld over meer dan 1600 channels.

Specialisten in geld verdienen met internetvideo
Riemens: “Zoom.in investeert veel in nieuwe generaties video-advertentietechnieken zoals Adjustables deze heeft. De uitgeversmarkt ziet de potentie inmiddels ook steeds meer en het is onze rol de verschillende wensen in te blijven vullen en de ontwikkelingen voor te zijn; daarom zijn we de ‘experts’. Geld verdienen met internetvideo kan iedereen, maar het is zeer kapitaalsintensief. Dat doe je er niet even bij, tenminste niet als je het als uitgever serieus wilt aanpakken. Net zoals 5 jaar geleden met pre-rolls zullen we met in-stream-oplossingen de markt wederom doen versnellen. Zoom.in zal ultimo 2008 alleen in Nederland al zo’n 50 miljoen video-impressies per maand hebben. Het hele netwerk zal in 2009 rond de 6 miljard impressies aanbieden. De aantallen gaan omhoog, maar met in-stream ads dus ook de verdiensten per kijker en dat is waar we steeds mee bezig zijn.”

Sterke partner
Jan van Ottele, CEO van Adjustables over de verkoop aan Zoom.in: “De uitrol van het businessmodel van Adjustables kan beter met een sterke aandeelhouder gebeuren die al groot is op de Europese thuismarkt. Zoom.in is een dermate sterke partij in die markt, dat het exploiteren van het businessmodel van Adjustables versneld kan plaatsvinden.”

Naar verwachting zal de overname op 1 september geheel zijn afgerond.

Show Comments (1)

Comments

 • Sander
  Sander

  Ik lees de bovenstaande teksten en vraag mij af hoe de advertenties geplaatst gaan worden. Ik kwam tegen de site vididoc.nl en zag daar heel veel filmpjes over het bedrijfsleven uit geheel Nederland. Is het de bedoeling, dat we straks een overvloed van sites gaan krijgen, die zich op deze manier gaan profileren.

  Of zijn de bovengenoemde sites alleen maar bezig om elkaar de loef af te steken.

  groet,

  Sander

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Volgens mij kan jij wel een knuffel gebruiken
Nieuws

Volgens mij kan jij wel een knuffel gebruiken

Iedereen heeft wel eens een rotdag. Zo’n dag dat niks lukt, alles en iedereen tegenzit en je eigenlijk in bed had moeten blijven liggen. Ga je dan op het internet dan lees...

Posted on by Remco Bron
70 seconden om 007 te zijn
Video

70 seconden om 007 te zijn

Ik ben al tijden fan van de manier waarop Coca-Cola online video inzet voor marketingdoeleinden. Zo vind ik de Coca-Cola Happiness Machine ??n van de beste online video virals die...

Posted on by Remco Bron