Zo na komkommertijd is het altijd fijn om te starten met een lekker schoon begin, ook op het gebied van social media. Dat wil niet zeggen dat je al je vrienden moet verwijderen en overnieuw moet beginnen, maar het kan wel eens goed zijn om door de privacy management instellingen te kijken en je account op social media accounts die je niet gebruikt te verwijderen. Gelukkig zijn daar handige tools voor!

Social media accounts verwijderen met Justdelete.me

Ongebruikte accounts kan je natuurlijk tot in het eind van dagen laten leven, maar waarom zou je dat doen? De tool justdelete.me geeft je links naar de pagina’s waar je de account direct kan verwijderen of waar je informatie kan vinden hoe je dit kan doen. Het verwijderen is namelijk niet altijd even gemakkelijk…voor tools als Skype, iTunes en Amazon is handmatige actie vereist door persoonlijk contact op te nemen met de klantenservice. Justdelete.me geeft deze aan door ze aan te merken met een verschillende kleuren.

Social Media privacy instellingen aanpassen met MyPermissions.org

De website mypermissions.org maakt het makkelijk met een overzicht van links naar de privacy management pagina’s van de populairste social media tools zoals Facebook, Twitter, Google, LinkedIn, Instagram en Dropbox. Je kan daarmee direct zien welke applicaties allemaal toegang hebben tot je profiel en je gegevens en deleten welke je niet meer gebruikt.

Zelf schrik ik er iedere keer weer van als ik zie hoeveel applicaties ik terloops toegang heb gegeven tot mijn profiel terwijl is ze maar vaak maar één keer heb gebruikt. Dat kan soms vervelende situaties opleveren wanneer een applicatie opeens berichten ‘namens jou’ begint te plaatsen zonder dat je dat door hebt…

Hoe verwijder ik mijn Hyves profiel en Hyves account?

Dan nog een kleine bonus aangezien de twee genoemde tools vooral op internationale social media netwerken is gericht en in Nederland juist veel mensen van hun Hyves profiel en account willen verwijderen. Via de site hoedoe.nl kwam ik op de volgende handige instructies die ook aangeven dat Hyves het helemaal niet zo makkelijk maakt om een Hyves account en Hyves profiel te verwijderen!

1. Log in en ga naar de FAQ

Log in op je Hyves pagina. Vervolgens kun je onderaan op FAQ/Contact klikken. Je komt dan op de pagina met veel gestelde vragen. Zoek op ‘account verwijderen’ en je vindt deze link.

2. Vul de vragen in, of niet

Op de pagina staan een paar vragen, onder andere waarom je je account wilt opzeggen. Invullen hiervan is niet verplicht! De rest van de tekst is bedoeld om je van gedachten te laten veranderen. Klik op ‘ik neem afscheid’. Let op als je een Goldmember account hebt. Dat verdwijnt ook als je je profiel verwijdert.

3. Ga rechtstreeks naar de verwijder-pagina

Je komt op deze pagina. Daar wordt je weer de vraag gesteld waarom je Hyves de rug toekeert. Ook hier ben je niet verplicht een reden te geven. Je moet wel je wachtwoord invullen. Klik daarna op ‘verwijder’. Er verschijnt een melding dat de bevestigingsmail is verstuurd plus een tekstje waar de tranen van in je ogen schieten.

4. Controleer je mailbox

Controleer regelmatig je mailbox voor de bevestigingsmail. Komt die niet? Controleer dan ook je spambox want soms belandt de mail daar. Het kan ook zijn dat je je mailadres nooit bevestigd hebt. Controleer dat hier of via ‘Mijn menu’. Heb je na twee dagen nog steeds geen bevestigingsmail ontvangen, ga dan terug naar stap 1 en verander het mailadres dat je gebruikt voor Hyves. Bevestig het e-mailadres en vervolg pas daarna met de andere stappen. Vreemd genoeg lijkt dat soms te helpen.

5. Bevestig het verwijderen

Open het bevestigingsmailtje van Hyves en lees het dramatische tekstje waarin je nogmaal wordt gevraagd of je wel zeker weet dat je weg wilt. Klik op de link die erin staat. Je komt weer op de website van Hyves waar je nogmaal moet melden dat je zeker weet dat je je account wilt wissen. Klik op yes. Nogmaals komt er wat drama aan te pas, maar dan is je profiel dan ook echt uit de wereld. Omdat opzeggingen pas ‘s nachts in het systeem worden verwerkt kan het 24 uur duren voordat je profiel definitief verwijderd is. Heb geduld en log niet telkens in op je account om te kijken of die al weg is. Dan wordt hij weer geactiveerd.

Hyves instructies via: Hoedoe.nl

Remco Bron

read more