Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

4 manieren om het vliegverkeer te volgen


Remco Bron
4 manieren om het vliegverkeer te volgen

Op vakantie gaan met het vliegtuig heeft niet de glamour die het ooit had; de goede oude dagen van heren strak in pak die al rokend in het vliegtuig plaatsnamen is ver achter ons. Vluchten lijken nu meer op een busreis met strenge controle voordat je mee mag. Zelfs staanplaatsen lijken mogelijk te worden (al heeft Ryanair wel eerder bizarre idee?n gehad).

De kans is dus groot dat familie of vrienden dit jaar met het vliegtuig vertrekken en om zeker te zijn dat ze aan zijn gekomen op de plaats van bestemming kan je ze tegenwoordig op het internet haarfijn in de gaten houden:

1. FlightRadar24

Met FlightRadar24.com zie je alle vluchten op een kaartje die op dat moment onderweg zijn. Door met je muis over een vliegtuigje te gaan staan zie je informatie zoals het type vliegtuig, vluchtnummer, hoogte, etc en zelfs een foto van het daadwerkelijke vliegtuig. Daarnaast kan je een deel van de route zien door op het vliegtuigje te klikken. Perfect om bij te houden waar het vliegtuig is.

2. Planefinder.net

Is in principe een evenknie van FlightRadar24 met als verschil dat Planefinder er ook is voor de iPhone zowel gratis als betaald.

3. FlightTrack

FlightTrack is een iPhone app waar je vluchtgegevens mee kan volgen. Je ziet bijvoorbeeld hoe laat een vliegtuig weggaat, wanneer deze aankomt en welke balie je kan inchecken. Ook wordt je op de hoogte gehouden van vertragingen. De app werkt met push meldingen zodat je direct kan zien wanneer een vliegtuig opgestegen, geland is of vertraging heeft. Daarnaast kan je op een kaartje volgen waar het vliegtuig zich op dat moment bevind.

4. LiveATC

De plek om mee te luisteren met de luchtverkeersleiding over de hele wereld. Nadat je gewend bent aan het snelle Engels en vele vaktermen kan je precies horen of een vliegtuig is vertrokken of binnenkomt voor landing. Er is ook een iPhone app om mee te luisteren op je mobiel.

Interessant is het archief van ?interesting recordings?. Dit zijn fragmenten van conversaties tussen vliegtuigen en de toren die soms humor bevatten of juist zeer serieus zijn door een probleem tijdens de vlucht.

Show Comments (8)

Comments

 • jack

  ooit een app gehad waarmee ik via mijn smartphone alleen maar met de camera op eenvliegtuig in de lucht hoefde te klikken en vervolgens alle gegevens van het vliegtuig boven mij in de lucht kon terugzien, weet iemand nog de naam van deze app??

 • harrie Lmmertink

  Flightradar 24.com werkt ineens niet meer!!!!

  • Fernand Delcourt

   Flightradar 24.com werkt ineens niet meer ????

   • Tim van Geel

    Bij mij werkt hij gewoon? Je hebt overigens ook andere websites die Flightrader24 gebruiken op hun website. Wellicht was er een storing of onderhoud werkzaamheden.

   • Dominique

    Bij mij ook niet ! Is de betalende bij mij.

 • Jeroen

  Ik gebruik altijd Flightradar24 en CASPER. Leuke website dit.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Apps

Mijn Google Reader alternatief heet Fever

Als Google Reader gebruiker weet je het waarschijnlijk allang; Google heeft besloten om de stekker uit Reader te trekken. Een bijzondere beslissing omdat er wereldwijd...

Posted on by Remco Bron
Apps

Blijf op de hoogte van jobhopping binnen je LinkedIn netwerk

De perfecte LinkedIn gebruiker houdt van zijn of haar netwerk natuurlijk dagelijks bij wie van baan veranderd om een leuke persoonlijke mail te versturen. Helaas zijn 99.9% van...

Posted on by Remco Bron