Infographics zijn een uitstekende manier om een complexe dataset inzichtelijk te maken in een informatieve vrolijke graphic. Bedrijven en organisaties ontdekken steeds vaker dat infographics een uitstekende manier zijn om een verhaal of boodschap over te brengen.

Het maken van Infographics was voorheen vooral voorbestemd aan lieden die overweg kunnen met grafische software. Echter door de populariteit zijn er steeds meer tools beschikbaar waarmee infographics gemaakt kunnen worden. Vier tips hoe je gemakkelijk zelf een infographic in elkaar kan zetten:

1. Easel.ly

Nog wel in beta maar nu al is Easelly een handige gratis tool om infographics mee te maken. Ook hier kies je een sjabloon om je data te tonen en krijg je een canvas waar je vrijwel alle grafische elementen kan aanpassen. Er is een keuze uit veel verschillende grafieken en elementen om de data overzichtelijk te presenteren. Gemaakte infographics kunnen worden gedownload of direct gelinkt worden (hotlink) vanaf de server van Easelly.

2. Infogr.am

Een serieuze gratis tool waarmee je op basis van sjablonen snel aan de slag kan met infographics. Je kiest het design wat je aanspreekt en past bij je dataset, voegt je data toe waarbij het mogelijk is bijvoorbeeld een XLS of CSV bestand te uploaden en je publiceert de informatie op de site of embed de infographic op je eigen site.

3. Kant-en-klare grafische elementen

Kan je wil goed omgaan met Photoshop of Illustrator maar wil je niet iedere afbeelding zelf maken? Dan kan je de grafische elementen voor een infographic kant en klaar aanschaffen bij Graphic River.  Voor een paar dollar heb je al een prachtige set.

4. Visual.ly

Begonnen als verzamelplaats van infographics heeft Visual.ly nu ook zelf een tool beschikbaar om infographics te maken van je sociale netwerken. Deze gesponsorde infographics vertellen het verhaal van je sociale netwerk door er een infographic van te maken. Uiteraard kan je als bedrijf of merk ook een infographic sponsoren die door bezoekers gemaakt kan worden.

Er staat je dus niets meer in de weg een infographic van jouw data te publiceren! En voor je het weet wordt het de volgende viral op het internet…

photo credit: ohdearbarb via photo pin cc

Remco Bron

read more