Infographics zijn een uitstekende manier om een complexe dataset inzichtelijk te maken in een informatieve vrolijke graphic. Bedrijven en organisaties ontdekken steeds vaker dat infographics een uitstekende manier zijn om een verhaal of boodschap over te brengen.

Het maken van Infographics was voorheen vooral voorbestemd aan lieden die overweg kunnen met grafische software. Echter door de populariteit zijn er steeds meer tools beschikbaar waarmee infographics gemaakt kunnen worden. Vier tips hoe je gemakkelijk zelf een infographic in elkaar kan zetten:

1. Easel.ly

Nog wel in beta maar nu al is Easelly een handige gratis tool om infographics mee te maken. Ook hier kies je een sjabloon om je data te tonen en krijg je een canvas waar je vrijwel alle grafische elementen kan aanpassen. Er is een keuze uit veel verschillende grafieken en elementen om de data overzichtelijk te presenteren. Gemaakte infographics kunnen worden gedownload of direct gelinkt worden (hotlink) vanaf de server van Easelly.

2. Infogr.am

Een serieuze gratis tool waarmee je op basis van sjablonen snel aan de slag kan met infographics. Je kiest het design wat je aanspreekt en past bij je dataset, voegt je data toe waarbij het mogelijk is bijvoorbeeld een XLS of CSV bestand te uploaden en je publiceert de informatie op de site of embed de infographic op je eigen site.

3. Kant-en-klare grafische elementen

Kan je wil goed omgaan met Photoshop of Illustrator maar wil je niet iedere afbeelding zelf maken? Dan kan je de grafische elementen voor een infographic kant en klaar aanschaffen bij Graphic River.  Voor een paar dollar heb je al een prachtige set.

4. Visual.ly

Begonnen als verzamelplaats van infographics heeft Visual.ly nu ook zelf een tool beschikbaar om infographics te maken van je sociale netwerken. Deze gesponsorde infographics vertellen het verhaal van je sociale netwerk door er een infographic van te maken. Uiteraard kan je als bedrijf of merk ook een infographic sponsoren die door bezoekers gemaakt kan worden.

Er staat je dus niets meer in de weg een infographic van jouw data te publiceren! En voor je het weet wordt het de volgende viral op het internet…

photo credit: ohdearbarb via photo pin cc

Remco Bron

read more

5 Comments

 • Reply

  Schults

  August 30, 2013 at 10:02

  je het de grafische
  wordt het de volgende viral
  je nederlands is niet zo best
  In de kop STA je ook al achter een beeldscherm.

  Trouwens die info over de progjes heb ik ook al LETTERLIJK zo op andere sites gezien.

  • Reply

   Remco Bron

   August 30, 2013 at 11:18

   @Schults dank je voor je opbouwende kritiek! Ik ga er vanuit dat andere blogs inderdaad ook over deze tools schrijven. Waarom ook niet? Ze zijn erg goed! Het is wel gewoon mijn eigen tekst, inclusief spelvouten ;-)

 • Reply

  JamedoLogo

  August 11, 2015 at 09:44

  Moet zeggen dat ik zelf wel fan ben van Visual.ly. Heb je zelf ook een favoriet? @Remco, net artikel verder!

 • Reply

  LogoFinity

  November 22, 2015 at 13:00

  Op Graphic River heb je echt voor een schijntje ontzettend mooie templates. Als je inderdaad een beetje kan photoshoppen zou ik zeggen dat dat je beste optie is.

  Die infographics worden overigens echt steeds populairder en gaan vaak viral als ze een beetje interessant zijn ;)

LEAVE A REPLY