Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

6 apps waarmee je ontlasting kan analyseren


Remco Bron
Remco Bron
6 apps waarmee je ontlasting kan analyseren

Waar stopt de trend quantified self waarbij we alles van onszelf bijhouden? In ons huishouden gebruiken we Runkeeper en Foodzy, houden we bij hoeveel we hardlopen met Runkeeper, de beweging wordt gelogd met Fitbit en ons gewicht met een Withings weegschaal. We zijn dus best goed op weg. Maar er is een grens; voor mij is die grens het bijhouden van je poep gedrag.

Je poep bijhouden met een app

Toch zijn er mensen die ook dat graag bijhouden en analyseren getuige de apps die je hiervoor kan vinden…

1.?Poop Analyzer (iOS – ?0,89)
Laat je drol na de daad analyseren door deze app. Je maakt een foto en de app doet de rest.

2. Poop Log (Android – gratis)
Een dagboek voor je poep: documenteer precies hoe je ontlasting eruit ziet en wat de kenmerken zijn. Inclusief de mogelijkheid voor notities en het bijvoegen van een foto.

3. Poop Break (iOS en Android – ?0,89)
Dit is een app met een andere inslag; het heeft niets te maken met je poep maar met de tijd die je op het toilet zit en dan specifiek de tijd die je op je werk op het toilet zit. De app houdt namelijk precies bij hoeveel geld je verdient terwijl je op het toilet zit op je werk.

4. Places I’ve Pooped (iOS – gratis)
Hou een log bij van GPS locaties waar je allemaal hebt gepoept.

5. Where to Wee (iOS en Android – gratis)
Dit is de app waarmee George Costanza in Seinfeld multimiljonair is geworden…tenminste met dit idee. Het is een crowdsource app waar in gebruikers informatie over de schoonste en beste toiletten in de omtrek met elkaar delen. Zo kan je zelfs in een vreemd land of stad het schoonste en beste toilet vinden!

6. iP Plaslijst (iOS – gratis)
Een vreemde eend in de bijt maar wel goed om te noemen is deze plaslijst app die geen poep documenteert maar je plas gedrag kan bijhouden. Ontwikkeld door een uroloog is dit de meest serieuze app uit het lijstje.

Toilethumor of serieuze bezigheid?

De meeste van de genoemde apps zijn natuurlijk vooral grappig. Maar het bijhouden van de stoelgang kan ook echt een serieuze kant hebben bijvoorbeeld om het te registreren voor de arts. Bij de Poop Log voor Android is het bijvoorbeeld mogelijk om de gegevens naar een externe schijf te kopi?ren om het zo te delen met een arts. IP Plaslijst is ontwikkeld door een uroloog en is specifiek bedoeld voor medisch gebruik.

Zou jij een app gebruiken om je poep gedrag te documenteren?

Show Comments (1)

Comments

  • Ex darmkanker patient
    Ex darmkanker patient

    Serieuze zaak. Zeker als je darmkanker hebt gehad. Als je daarna frequent naar het toilet moet, zestig keer per week geen uitzondering, dan kan het bijhouden je info geven. Wanneer, frequentie. En misschien ook herstel naar wat meer normale waarden. Eerste lijkt niet serieus.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Singapore verbind EHBO?ers met iPhone app
Apple

Singapore verbind EHBO?ers met iPhone app

In Singapore is het mogelijk via de Rapid Rescue App eerste hulp te crowd sourcen. Via de app kan iedereen die eerste hulp of medische hulp nodig heeft een signaal sturen via de...

Posted on by Remco Bron
Blijf op de hoogte van jobhopping binnen je LinkedIn netwerk
Apps

Blijf op de hoogte van jobhopping binnen je LinkedIn netwerk

De perfecte LinkedIn gebruiker houdt van zijn of haar netwerk natuurlijk dagelijks bij wie van baan veranderd om een leuke persoonlijke mail te versturen. Helaas zijn 99.9% van...

Posted on by Remco Bron