Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles
De beste koptelefoon voor hardlopen: AfterShokz Air

De beste koptelefoon voor hardlopen: AfterShokz Air


Remco Bron
Remco Bron
De beste koptelefoon voor hardlopen:...

Als jou grootste genot is om heerlijk naar muziek van fantastische kwaliteit te luisteren tijdens het hardlopen koop dan zeker NIET de AfterShokz Air. Maar ben je opzoek naar een koptelefoon waarmee je muziek redelijk goed kan beluisteren en ook de omgevingsgeluiden nog kan horen en dus de 17-jarige Canta chauffeur die met keiharde muziek en feestverlichting rond de voorruit de bocht om komt zeilen op het binnenweggetje waar je aan het hardlopen aan kan horen kopen – dan is de AfterShokz Air koptelefoon een aanrader.

Ik heb best wat ervaring met verschillende koptelefoons voor tijdens het hardlopen en sporten. Ik ben ooit nog begonnen met een Sony Sports Walkman al was ik toen wat minder fanatiek met hardlopen dan ik dat nu ben. Toen ik meer serieus begon te worden begon het met de standaard Apple koptelefoon die ik kreeg bij mijn iPod Mini. Dat ging eigenlijk prima, tot ik iets verder begon te lopen en te fietsen en ik wat betere kwaliteit wilde. Ik heb Bose en Shure geprobeerd en die waren allebei prima, maar nog wel bedraad. Die Bose koptelefoon krijgen nog wel een pluim omdat ze twee keer zijn meegewassen en het gewoon bleven doen.

AfterShokz Air (in meerdere kleuren verkrijgbaar)

7-jaar plezier (and counting)

Ik denk dat ik zeven jaar geleden de AfterShokz Air kreeg aangeraden tijdens een bezoek aan de Running Lab winkel in Gent (trouwens een aanrader). Ik had al eerder van bone conduction gehoord omdat ik fan was (geweest) van de Jawbone headsets voor in de auto. In het goed Nederlands heet dat volgens mij botgeleiding en is erop gebaseerd dat je via het bot in je hoofd de muziek naar je trommelvlies geleid. Een normale koptelefoon of oordop doet dat via je oorkanaal die dan dus wordt geblokkeerd. Door dit te doen via het bot zorgt de AfterShokz koptelefoon ervoor dat je oorgang openblijft voor andere geluiden.

Fantastisch! Maar de down side hiervan is wel dat het ten koste gaat van perfecte geluidskwaliteit. Je kan de muziek en trouwens ook een telefoontje prima horen en verstaan maar het is niet zo high fidelity als een normale oordop of hoofdtelefoon. Voor mij is dit geen probleem; ik luister vooral muziek voor het ritme tijdens het hardlopen en daarvoor is het prima te doen.

Daarnaast is de pasvorm van de AfterShokz Air voor mijn hoofd perfect. Hij past goed om mijn oren en gaat met een vaste rubberachtige band achter mijn hoofd langs. Ik heb nog nooit gehad dat ik de hoofdtelefoon moest herpositioneren tijdens het hardlopen. Ook is het handig dat je terloops nog een telefoontje kan aannemen en prima bent te verstaan (zelfs tijdens het hardlopen, tenminste als je niet teveel buiten adem bent) en dat hij tegen zweet en een regenbui kan.

Ik heb dus zelf de AfterShokz Air. Sterker nog ik heb deze twee keer gekocht. Het exemplaar wat ik bij Runners Lab heb aangeschaft ben ik ergens kwijt geraakt en na even hard schelden heb ik gewoon weer een nieuw paar gekocht omdat mijn Airpods toch niet helemaal lekker voelden om mee hard te lopen.

To Air or not to Air?

Inmiddels heeft AfterShokz ook nog andere modellen op de markt gebracht waaronder de Aeropex die beter geluid schijnt te hebben en een waterproof model waarmee je kan zwemmen. Voor mij is de Air prima en mocht ik dit paar weer eens kwijtraken dan zou ik eerlijk gezegd niet direct een upgrade hoeven (dat gezegd hebben ben ik nogal upgrade happy als het op gadgets aankomt dus het kan zo maar zijn dat ik dan de Aeropex bestel om uit te proberen dus bind me nergens op vast).

De AfterShokz Air kost rond de €99 en €119 en is zijn geld dubbel en dwars waard. Een aanrader!

Show Comments (2)

Comments

 • Dann Billingsley
  Dann Billingsley

  DOMAIN SERVICES EXPIRATION NOTICE FOR remcobron.com

  Domain Notice Expiry ON: Feb 18, 2021

  We have actually not gotten a settlement from you.
  We have actually tried to email you but were not able to contact you.

  Browse Through: https://bit.ly/2LtAODM

  For details and also to process a discretionary settlement for your domain website solutions.

  021820210906483753688578798remcobron.com

 • Jackie Gilmer
  Jackie Gilmer

  Learn how to promote your business without any cost at all!

  Check out this amazing list made up of the most popular search websites at this page ->http://bit.ly/list-of–free-ad-sites

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Hoe de ANWB mij overhaalde elektrische te gaan rijden
Nieuws

Hoe de ANWB mij overhaalde elektrische te gaan rijden

Toen we starten met Leafplan had ik nooit gedacht dat ik ooit elektrisch zou gaan rijden. Ik was een diesel man, liefst met veel pk’s en newton meters. Mijn volgende auto...

Posted on by Remco Bron
4 leugens die social media experts vaak vertellen
Nieuws

4 leugens die social media experts vaak vertellen

Iedereen kan zichzelf een expert op het gebied van social media noemen, ook ik maak me daar wel eens schuldig aan. Onder deze, meestal zelf benoemde, experts is vaak een groot...

Posted on by Remco Bron