Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Flowtown helpt bedrijven succesvol te starten op sociale netwerken


Remco Bron
Flowtown helpt bedrijven succesvol te...

Starten met social media kan voor sommige bedrijven voelen als praten in het luchtledige; ze starten een account op Twitter, Facebook of LinkedIn maar de moed zakt in de schoenen als er na een paar weken niet de verwachte interactie is. De impuls reactie is meestal nog harder schreeuwen dat er een social media account is of – erger nog – direct maar opgeven en stoppen en hopen dat social media wel overwaait.

Flowtown is een tool die bedrijven en organisaties kan helpen bestaande contacten die actief zijn op social media netwerken te activeren en te betrekken. Flowtown kan namelijk ieder e-mail adres omzetten naar social media profielen.

Start met een e-mail adres

Ieder bedrijf of organisatie heeft wel ergens een database met e-mail adressen in een CRM of nieuwsbrief lijst liggen. Dit is de basis voor Flowtown; voer de e-mail adressen in en Flowtown gaat opzoek naar de gekoppelde sociale netwerken zoals Twitter, Facebook, LinkedIn, etc. Resultaat is een overzicht waar nieuwsbriefleden en/of klanten zich bevinden op het sociale web.

Leuk zo’n lijst maar waar nu te beginnen? Flowtown gebruikt daar de Klout score voor. Klout is een manier om te meten hoe belangrijk iemand is op het sociale web door te meten hoeveel interacties de persoon heeft, hoeveel retweets er zijn, etc. Hiermee kan je in een bestaande groep er direct achterkomen wie de influencers zijn die het meest waardevol zijn voor de eerste stappen in social media. Daarnaast is het mogelijk met Flowtown segmentaties te maken waarmee doelgroepen beter kunnen worden aangesproken via nieuwsbrief of op het sociale web.

Behalve handmatig contact zoeken kan Flowtown ook dingen automatisch doen door bijvoorbeeld formulieren op je website te koppelen met Flowtown. Zo komen mensen die zich inschrijven voor een nieuwsbrief direct in Flowtown terecht. Ook is het mogelijk deze mensen automatisch een bericht te sturen om behalve de nieuwsbrief te ontvangen ook een connectie te maken op het social web.

Nadelen

Het is natuurlijk nog niet allemaal perfect. Zo gebruiken mensen vaak verschillende e-mail adressen voor social media en zakelijke contacten – het kan dus zijn dat je die influencers precies mist. Ook is Flowtown gericht op de Amerikaanse markt en koppelt bijvoorbeeld niet met het Nederlandse Hyves.

Kosten

Flowtown kan gratis worden uitgeprobeerd. Daarna start het met een basic account voor $17 per maand en 4,5 dollarcent per import waarmee aan 10,000 contacten berichten kunnen worden gestuurd. Als je Flowtown wil integreren met bestaande formulieren en websites heb je het Max pakket nodig wat $197 per maand en 4 dollarcent per import kost.

Conclusie

Flowtown is een prima tool waarmee bedrijven en organisaties gemakkelijker een eerste stap kunnen zetten op het sociale web door een startpunt te creëren binnen bestaande contacten. Wat niet moet worden vergeten is dat Flowtown is een tool is ter ondersteuning en op geen manier om contact op sociale netwerken te automatiseren. Dat blijft – gelukkig – nog steeds mensenwerk!

Show Comments (0)

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Video

Top 10 online video trends van 2011

Met 2011 in de geschiedenisboeken is het natuurlijk tijd voor een terugblik op de online video trends van het afgelopen jaar. Met een enorm publiek heeft online video nogal wat...

Posted on by Remco Bron
Video

YouTube legt focus op kanalen met redesign

YouTube lanceerde deze week één van de meest ambitieuze redesigns ooit met de focus op YouTube kanalen. Geheel in lijn met de strategie om meer focus te leggen op content en...

Posted on by Remco Bron