Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Ik hou 44 slaven aan het werk


Remco Bron
Remco Bron
Ik hou 44 slaven aan het werk

Tenminste dat ik de conclusie van de website Slaveryfootprint.org. Op de website kan je doormiddel van een aantal vragen over je leefsituatie en lifestyle bepalen hoeveel slaven er wereldwijd voor je aan het werk zijn. In mijn geval dus 44.

Gadgetslaven

De boosdoener is bij mij vooral electronica; China is dan ook het land waar de meeste van ?mijn? slaven wonen. Maar gek genoeg zegt de website dat ik ook slaven in Amerika en Australi? in aan het werk hou wat ik zelf een beetje ver gezocht vind.

Propaganda

Natuurlijk gaat het hier om een stukje propaganda tegen slavernij wat je ook verwacht als je aan zoiets deelneemt; ik denk dat er voor niemand een 0 score mogelijk is. Maar het zet je wel aan het denken hoeveel mensen en vooral kinderen er wereldwijd onder slavernij omstandigheden moeten werken om de mooiste en beste gadgets in onze handen te krijgen.

Misser

De website van Slaveryfootprint.org is mooi opgezet en is met de unieke bediening van de survey die zowel via tablet als op de PC prima werkt in 5 minuten in te vullen. Nadeel van de website vind ik wel dat om meer te lezen hoe je zelf actie kan ondernemen je persoonlijke gegevens moet achterlaten door een account aan te maken en/of je Facebook account te linken. Hier heb ik geen behoefte aan waardoor de belangrijkste boodschap van deze website helaas aan mij voorbij gaat.

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Kickstarter project Alpha steelt de show met Philips technologie
Lifestyle

Kickstarter project Alpha steelt de show met Philips technologie

Ondernemer Liz Dickinson zoekt via Kickstarter funding voor haar horloge met uniek ingebouwde hartslagmeter. Het bijzondere aan de hartslagmeter is dat deze geen band rond de...

Posted on by Remco Bron
5 van mijn favoriete webshops van 2013
Nieuws

5 van mijn favoriete webshops van 2013

De 5 webshops waar ik het liefst gebruik van maak als ik online koop. Je kan tegenwoordig van alles online kopen maar niet iedere webshop maakt het shoppen even makkelijk of leuk....

Posted on by Remco Bron