Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles
Leap Motion gaat computer interactie compleet veranderen

Leap Motion gaat computer interactie compleet veranderen


Remco Bron
Remco Bron
Leap Motion gaat computer interactie...

Leap Motion is een apparaat waarmee je software bestuurt met je handen. Het gaat niet om een touch interface of een ouderwets toetsenbord, maar het is met Leap Motion mogelijk om gewoon je handen in de lucht te bewegen om zo elementen op het scherm te bewegen en de software te besturen. Tijden SxSW hebben we voor het eerst de Leap Motion uitgeprobeerd.

Nieuwe manier van bedienen

Leap motion wil een revolutie starten hoe we onze computers bedienen. Eigenlijk is het na de touch screen de volgende grote innovatie op het gebied van interactie. Het is ook een hele natuurlijke en prettige manier van bedienen en er zijn legio toepassingsmogelijkheden te bedenken van onderwijs en zorg tot zakelijk. Je ziet dat kinderen dit soort nieuwe interfaces direct oppikken en eigenlijk al snel heel gewoon vinden.

Mijn verwachting is dat dit niet de vervanger van het toetsenbord gaat worden maar bijvoorbeeld wel de vervanging van touchscreen op laptops en desktops. Zelfs met de introductie van de ’touch’ interface van Windows 8 zie je dat mensen nog moeite hebben om een computerscherm aan te raken als het geen tablet is. Niet zo vreemd; ik wil ook niet steeds tegen strepen op het beeldscherm aankijken. Leap Motion wordt hier wellicht de oplossing voor zodat we ook in dit segment een meer natuurlijke bediening krijgen.

Snel en accuraat

Het valt direct op dat de Leap bijzonder gevoelig is in het?registeren van bewegingen. Het is niet alleen bijzonder accuraat met kleine bewegingen maar ook zeer responsive; iedere beweging, hoe snel ook, wordt geregistreerd. Dat is ook ??n van de belangrijke redenen waarom de Leap direct zo goed werkt; je voelt als het ware direct dat je controle hebt over wat er op het scherm gebeurt.

Wachten op software

Een nadeel van de Leap is dat ze afhankelijk zijn van software ontwikkelaars. Deze nieuwe bediening moet eerst worden ingebouwd in software pakketten en/of besturingssystemen voordat we het kunnen gebruiken. Ik merkte wel dat er onder ontwikkelaars een grote drive is om ook iets nieuws of bijzonders te doen met de Leap, dus er is goede hoop dat het snel goed komt met de software ontwikkeling voor de Leap!

Geen cent te veel

Vaak is de gedachte dat dit soort nieuwe technologie ook direct duur is. Dat geldt niet voor Leap; voor $80 is het al te bestellen voor zoiets revolutionairs goedkoop is. Leap heeft hiervoor gekozen om de adaptatie van gebruikers snel te laten groeien en ontwikkelaars direct oplossingen voor de Leap gaan ontwikkelen. Leuker nog; de Leap is internationaal verkrijgbaar je kan hem dus nu al zelf bestellen om in Nederland te laten afleveren!

Wat is SxSW?

De video is gemaakt tijdens ons bezoek aan SxSW interactive in Austin Texas. Dit is een trendsettende beurs waar je een kijkje krijgt wat het komende jaar trending wordt op het gebied van social media en nieuwe media. Samen met collega’s Vincent Everts en Ronald van Woensel maakte ik video’s van de meest in het oog springende innovaties die we tegenkomen op SxSW.

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Beam overtuigt met nieuw telepresence apparaat
Evenementen

Beam overtuigt met nieuw telepresence apparaat

Op de expo van SxSW was ??n van de meest in het oog springende stands van Suitable Technlogies. Ze hadden vrijwel geen aankleding, alleen vier ‘remote presence...

Posted on by Remco Bron
5 van mijn favoriete gadgets van 2013
Nieuws

5 van mijn favoriete gadgets van 2013

Als eigenaar van een gadget winkel begin je natuurlijk met de leukste gadgets van 2013! Om het helemaal eerlijk te houden staan er op dit lijstje geen gadgets uit mijn eigen...

Posted on by Remco Bron