Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles
Mijn Google Reader alternatief heet Fever

Mijn Google Reader alternatief heet Fever


Remco Bron
Remco Bron
Mijn Google Reader alternatief heet Fever

Als Google Reader gebruiker weet je het waarschijnlijk allang; Google heeft besloten om de stekker uit Reader te trekken. Een bijzondere beslissing omdat er wereldwijd honderdduizenden gebruikers van het Google Reader zijn waaronder ikzelf. Maar Google ziet het niet als strategisch waardevol en verdient er te weinig mee. Dus exit Google Reader.

Dus is het opzoek naar alternatieven. Vaak hoor ik dat mensen overstappen naar Feedly. Dat is ook een prima alternatief. Weliswaar heeft het nog niet zo?n gepolijste interface als Google Reader maar toch is het uitstekend te gebruiken, zeker op een smartphone of tablet.

Toch heb ik voor een andere oplossing gekozen, namelijk Fever. Fever is een ander soort RSS reader vergeleken met Google Reader en Feedly. Waar Fever namelijk een oplossing voor is is de eeuwige duizenden ongelezen berichten die als je maar genoeg RSS feeds toevoegt vanzelf gaan ophopen in een RSS reader.

Algoritme om te bepalen wat ?hot? is

fever-fluidHet idee van Shawn Inman – de ontwikkelaar van Fever – is om via een algoritme te bepalen wat ?hot? is van een RSS feed. Daarom is het bij Fever van belang dat je juist zoveel mogelijk RSS feeds toevoegt van sites die je interessant vind. Deze worden door Fever ge?ndexeerd en er wordt gezocht naar overeenkomsten; hoe meer overeenkomsten hoe ?hotter? een bericht. Fever zet de ?hotste? berichten bovenaan zodat je zeker weet dat je nooit het belangrijkste nieuws meer mist.

Fever & Reeder; RSS nirvana

Er is nog geen goede mobiele site of applicatie van Fever zelf maar er is de prachtige RSS lezer die ik graag aanraad: Reeder. De iPhone versie van Reeder biedt ondersteuning voor Fever waarmee RSS feeds uitgelezen kunnen worden en tevens gecached zodat ze ook offline kunnen worden gelezen.

Niet voor iedereen…

Er is ??n heel groot nadeel aan Fever en dat is dat het een self-hosted applicatie is en geen online dienst. Je koopt er dus een licentie voor ($30) en vervolgens moet je het zelf installeren en configureren op je eigen server. Het is niet heel erg moeilijk en vergelijkbaar met het installeren van WordPress op een eigen server. Toch betekend dit dat Fever nooit een massa product gaat worden…jammer want het is een prachtige oplossing om RSS feeds te lezen en te rangschikken!

 

photo credit: <a href=”http://www.flickr.com/photos/myklroventine/2372327933/”>Mykl Roventine</a> via <a href=”http://photopin.com”>photopin</a> <a href=”http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/”>cc</a>

Show Comments (0)

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Quantified Self: Philips meet via iPhone of iPad camera hoe het met je gaat
Apple

Quantified Self: Philips meet via iPhone of iPad camera hoe het met je gaat

Philips heeft Vital Signs gelanceerd; een app voor de iPhone 4s en iPad 2 waarmee je via de camera direct je hartslag en ademhaling kan meten en delen. Door kleine veranderingen...

Posted on by Remco Bron
Interview bij Top Names SxSW
Video

Interview bij Top Names SxSW

Tijdens SxSW ben ik samen met Ronald van Woensel ge?nterviewd door Erwin Blom en Roeland Stekelenburg van Fast Moving Targets voor het programma Top Names. Tijdens SxSW zetten zij...

Posted on by Remco Bron