Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

NOS wil de YouTube van de nieuwsjournalistiek worden


Remco Bron
NOS wil de YouTube van de...

14 december a.s. lanceert NOS een nieuwe website (beta preview). Deze nieuwe versie zal vooral de focus leggen op meer videobeelden en audiofragmenten. Naar eigen zegge staan er direct bij de lancering al 50 duizend clips klaar om bekeken en beluisterd te worden. Daarnaast is de zoekmachine verbeterd en krijgen de bezoekers vaker de mogelijkheid om te reageren.

Uitgebreid video archief
Binnen de nieuwe video omgeving kan door het NOS video- en geluidsarchief van de afgelopen twee jaar gebladerd worden. Dit archief bevat de losse nieuws- en sportreportages van alle NOS-programma?s en daarnaast veel extra materiaal, zoals langere versies van interviews of samenvattingen van sportevenementen.

Roeland Stekelenburg, hoofd nieuwe media van de NOS noemt het digitale NOS-archief ?de YouTube van de nieuwsjournalistiek?. Daarbij doelt hij vooral op de manier van navigatie en het bekijken van videobeelden, want er zijn – zover ik weet – geen plannen ook een upload functionaliteit te bieden zoals YouTube dat doet.

Open source zoekmachine
Voor de ontsluiting van het digitale NOS-archief is een eigen zoekmachine ontwikkeld. Deze is gebaseerd op de open source-technologie die Google ook gebruikt. Omdat alle verhalen, video?s en geluidsfragmenten voorzien zijn van beschrijvingen en tags, krijgt het publiek bij elk onderwerp gerelateerde video en/of audio-items aangeboden om meer context te bieden.

Voorzichtig reageren
Op de nieuwe site is meer interactie met het publiek mogelijk. Bezoekers van de huidige site konden eerder al reageren op weblogs. Daarnaast kan het publiek nu ook reageren op bepaalde redactionele verhalen of eigen foto?s en videomateriaal insturen als de redactie daar een oproep voor doet. Helaas wordt het voor de bezoekers niet mogelijk gemaakt om op ieder artikel te reageren.

NOS.nl krijgt op dit moment zo?n 6,5 miljoen unieke bezoekers per maand te verwerken en is daarmee derde nieuwssite van Nederland.

Tevens verschenen op Marketingfacts

Show Comments (1)

Comments

  • Hot or Not? De nieuwe NOS website ? Blubr.nl

    […] View Results  Loading … Via: zoomz.nl Deel en […]

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Nieuws

Mijn Google Glass is onderweg…

Straks heb ik een afspraak bij mijn opticien, voor het eerst in mijn leven ga ik lenzen dragen. Waarom? Na vorige week een uitnodiging te krijgen voor het Google Explorers...

Posted on by Remco Bron
Nieuws

Volg gratis mijn online social media training via Yellow Walnut

Vorige week is het ondernemersplatform Yellow Walnut van start gegaan. Yellow Walnut is platform waarbij ondernemers zich kunnen aansluiten om gezamenlijk zakelijke diensten te...

Posted on by Remco Bron