Skip to main content

Het was voor het eerst dat ik meedeed aan een lange fietstocht. Ik moet zeggen, voor de start was ik aardig gespannen. Het weer was slecht, de wind was hard, toch heb ik besloten om te gaan. Ik heb me ingeschreven voor 100 kilometer, een mooie oefenronde om te kijken hoe dat ging. De eerste kilometers waren op bekende grond: het circuit van Zandvoort. Ik heb hier al meerdere malen meegedaan met de hardloop wedstrijd en natuurlijk gereden met de EV dag en een BMW driving experience gedaan. Het circuit ken ik dus redelijk goed, maar dit was voor het eerst op de fiets.

Nou dat heb ik geweten. Even na het scheivlak werden we verrast door een heftige hagelbui. Ik was nog geen 2 kilometer onderweg en al nat en koud. Dit zou een lange rit worden dacht ik toen. Maar het was echt Nederlands weer, een tijdje later was het droog en kregen we zelfs een heel klein beetje zon. Het was wel nog steeds koud en ik was inmiddels nog wel steeds doordrenkt. Het meeste last had ik van mijn voeten; ik had geen overschoenen zoals veel – iets beter geprepareerde – fietsers en had dus al snel erg koude voeten. Dat merkte ik vooral bij het afstappen waarbij de eerste stappen waren alsof ik ijsklonten aan mijn voeten had.

Toch viel het fietsen mij niet tegen. Mede door het vele spinnen heb blijkbaar best wat spieren en uithoudingsvermogen opgedaan. Ja, ik werd door heeeel veel fietsers voorbij gereden, maar daar ging het mij niet om. Het ging mij erom om te finishen, en dat is gelukt. Weer een stapje dichterbij om straks van San Francisco naar Los Angeles te fietsen. Met 875 kilometer is dat wel wat verder…maar ik hoop wel op beter weer!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.