Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Ontwaak je creatieve geest


Remco Bron
Remco Bron
Ontwaak je creatieve geest

Heb je last van inspiratie drain waardoor er geen werk meer uit je vingers komt? Probeer eens een kaart te trekken van de Oblique Strategies verzameling. Gemaakt door muzikant Brian Eno en zijn vriend en schilder Peter Schmidt Oblique Strategies kaarten geven advies als: ?Try faking it!,? ?Put in earplugs,? and ?Listen in total darkness.?

Het idee achter de kaarten is om de creatieve geest die we soms verdrijven door te serieus met ons werk bezig te zijn terug te halen door je vrij na te laten denken over wat er op de kaart staat. Het is immers aangetoond dat de mens het meest productief en creatief zijn als er geen druk op ons wordt gezet en we vooral relaxt zijn. Dat is ook precies de reden waarom we vaak de beste idee?n hebben in bed, onder de douche of op het toilet.

Je kan natuurlijk ook zelf een vergelijkbare kaartenbak maken met je eigen idee?n om te relaxen of wellicht met quotes die je inspiratie geven. Mocht je de Oblique Strategies kaarten willen aanschaffen dan kan dat online voor ?30.00.

foto: boboroshi
Show Comments (0)

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Blijf op de hoogte van jobhopping binnen je LinkedIn netwerk
Apps

Blijf op de hoogte van jobhopping binnen je LinkedIn netwerk

De perfecte LinkedIn gebruiker houdt van zijn of haar netwerk natuurlijk dagelijks bij wie van baan veranderd om een leuke persoonlijke mail te versturen. Helaas zijn 99.9% van...

Posted on by Remco Bron
Google Contacts automatisch up-to-date met WriteThat.name
Productiviteit

Google Contacts automatisch up-to-date met WriteThat.name

..Ontelbare keren heb ik op mijn iPhone gezocht naar een e-mail van iemand om een telefoonnummer te achterhalen. Laten we eerlijk zijn; je update toch ook niet direct je...

Posted on by Remco Bron