Logo Veoh & UniversalHet was de wereld op zijn kop. Internetvideo website Veoh klaagde vorige maand Universal Music aan vanwege ‘unreasonable threats’. Ze worden zo vaak door Universal Music lastig gevallen dat ze het genoeg vinden en juridische actie hebben ondernomen. Nu heeft Universal daad bij het woord gevoegd en Veoh ook daadwerkelijk aangeklaagd.

Universal claimt copyrightbreuk en heeft daarvoor harde taal gebruikt bij de rechter: “Veoh volgt in de schaamteloze voetsporen van andere organisaties zoals Napster die massaal de copyrightwet overtraden.” Het zou voor Universal de spreekwoordelijke kat-in-het-bakkie zijn wanneer de rechter in Los Angeles de acties van Veoh vergelijkbaar acht met die van Napster. Dat zet de deur open voor andere rechtszaken tegen onlinevideo websites. Universal stelt: “Veoh ‘s wijdverspreide overtredingen stoppen niet totdat de verantwoordelijke personen financieel verantwoordelijk worden gehouden voor hun acties.”

Deze rechtszaak staat niet op zichzelf. Universal heeft nog rechtszaken lopen tegen MySpace, Grouper en Bolt (inmiddels opgeheven).

Veoh wordt gedeeltelijk gefinancierd door Time Warner en Tornante Co. van Michael Eisner (CEO Walt Disney).

via: Techcrunch

Remco Bron

read more