Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Twitter analyse van een T-mobile #fail


Remco Bron
Remco Bron
Twitter analyse van een T-mobile #fail

Klagen op Twitter is hot maar vooral ook effectief. Zeker als een bedrijf een goed webcare team heeft op Twitter kan je tegenwoordig beter klagen of vragen stellen op Twitter dan dat je de klantenservice gaat bellen. Maar wat gebeurd er op Twitter en met een webcare team tijdens een landelijke netwerkstoring zoals T-mobile afgelopen maandag had?

Aan de hand van de gegevens van Uitgekotst.nl waar negatieve tweets over organisaties en merken worden bijgehouden proberen wij het verloop van de netwerkstoring op Twitter in kaart te brengen in een infographic. Wat interessante kengetallen; het webcare team heeft maandag 15 uur getwitterd en op het hoogtepunt werd er iedere 4 seconden een klacht over T-mobile op Twitter geplaatst.

Show Comments (3)

Comments

 • Ruud Huigsloot
  Ruud Huigsloot

  Interessant om afgelopen maandag zo terug te zien in een Infographic. Goed gedaan!
  Paar opmerkingen hierover:
  – Qua ‘mentions’heeft de netwerkstoring de grootste piek in onze twittergeschiedenis opgeleverd.
  – Ook in ons forum zijn traffic records ruimschoots verbroken
  – De dip om 18:00 uur werd niet veroorzaakt door #ffeten, maar werd veroorzaakt door Twitter zelf. Ze hebben ons maandag 4 keer afgesloten vanwege volume-overschreidingen. Eten hebben we pas rond 21:00 gedaan :-).
  – We zijn maandag doorgegaan tot 00:00. Dat was tot 1 uur nadat het probleem was opgelost.

 • Remco Bron
  Remco Bron

  @Ruud: Dank je voor je reactie. Het was inderdaad een stortvloed aan twitterberichten. Mijn complimenten zijn dan ook voor het webcare team; ze zijn gebleven en hebben de communicatielijnen opgehouden zelfs als de boodschap niet altijd even leuk is. Wat mij betreft is dat een prima strategie hoe je met dit soort dingen toch succesvol kan omgaan!

 • Ruud Huigsloot
  Ruud Huigsloot

  Dank je Remco. Het is voor ons heel belangrijk om te lezen/horen hoe er van ‘buiten’ naar de activiteiten van ons webcare team wordt aangekeken. De feedback kunnen we gebruiken om de dienstverlening via dit kanaal verder te verbeteren. Het is dan ook erg leuk om je verhaal te lezen en je compliment te horen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

4 tools om zelf infographics te maken
How-to

4 tools om zelf infographics te maken

Infographics zijn een uitstekende manier om een complexe dataset inzichtelijk te maken in een informatieve vrolijke graphic. Bedrijven en organisaties ontdekken steeds vaker dat...

Posted on by Remco Bron
Het jaar 2012 in een infographic
Infographics

Het jaar 2012 in een infographic

The New York Times heeft een prachtig opsomming gemaakt van 2012 in een interactieve infographic . Met behulp van achtergrondartikelen gepubliceerd over verschillende...

Posted on by Remco Bron