Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Vorig jaar rond deze tijd ging alles maar over 1 ding


Remco Bron
Remco Bron
Vorig jaar rond deze tijd ging alles maar...

SAIL. We zaten vorig jaar volop in de voorbereiding voor ons SAIL avontuur met inBeacon. Met dit soort events zijn er zoveel losse eindjes op het laatste moment dat ondanks een goede voorbereiding, afstemmen en bespreken met de verschillende organisaties er altijd weer dingen zijn die anders, niet of juist wel kunnen. Daarbij kwam ook nog dat wij eigenlijk pas echt dingen konden gaan testen na de opbouw van het SAIL terrein. Alles dus op het laatste moment, maar dat maakt het juist ook leuk.

Tijdens SAIL hebben we een aantal vlogs gemaakt die ik nog nooit hier heb gedeeld. Nu dus wel, maar ook met een stukje achtergrond verhaal erbij. Een behind the scenes van een behind the scenes dus. Soort inception.

De SAIL in parade was voor ons het eerste echt spannende moment. De long-range beacons van iBlio waren geplaatst op de schepen door liason officers waar wij dus geen verdere invloed op hadden. De beacons hadden we getest maar de praktijk is toch altijd spannend en spannender. Terwijl Frank en Ronald bezig waren met het fine-tunen van de SAIL in interacties (Ronald op het SAIL command center, Frank als vliegende kiep langs het kanaal rijdend) stond in bij BNR een live interview te geven.

Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik terug kwam op het SAIL terrein en uit de Metro in een soort massa van mensen liep en realiseerde dat het nu echt ging gebeuren. Het kippenvel en meest bijzondere moment kwam toen ik vlakbij het IJ kwam. Ik zag in de verte marine schip de Ruyter aankomen en ik liep daar alleen terwijl ik mijn eerste proximity bericht kreeg van de long range beacon op die boot. Yes. Het werkt. Geen idee of ik het op dat moment uitschreeuwde van blijdschap maar wat ik nog wel kan herinneren is dat de smile op mijn gezicht niet meer weg was te poetsen. Jezus?wat was dat een gaaf moment.

De eerste dag na de SAIL in parade. Dit was de eerste dag dat we ook echt los gingen met de beacons op het terrein en dat had nogal wat voeten in aarde. We hadden uiteraard van te voren op verschillende plekken al beacons geplaatst maar terloops kom je er dan achter dat je meer of op andere punten ook dekking wil. Dus ik heb van ’s ochtends tot ’s avonds eigenlijk niets anders gedaan dan heen en weer gelopen over het terrein. In de ochtend is dat prima te doen maar doordat het steeds drukker c.q. gezelliger wordt is dat op een gegeven moment eigenlijk niet meer leuk te noemen.

Enig idee hoeveel ik had geslapen? Check de wallen in de video. Te weinig.

Het doel van de vlogs waren ook vooral ook om te laten zien dat het niet altijd goed gaat. Met dit soort dingen loop je altijd tegen problemen aan. Vandaar een video over het fine tunen. E?n van mijn favoriete moment was dat ik bij het marine schip stond te filmen en opeens ??n of andere moeder naast mij begon te dansen tot gruwel van haar zoontje.

Slapen was op dit moment niet meer van de orde. Check de wallen. Nog erger.

Dit boot tripje was echt top. Ondanks dat ik een stuk van mijn camera lens kwijtraakte op de boot was het bijzonder rustig op het water en konden we dus lekker ronddobberen. Het was ook zo’n gave auto boot waar we in aten dat andere mensen op het water doorlopend complimenten gaven. Erg cool. Het begin stukje was echt compleet spontaan. Ik zat eigenlijk maar wat te praten om materiaal te hebben voor de video en realiseerde me ineens dat onze oplossing fantastisch werkte. Op YouTube kregen we nog het commentaar dat we niet lieten zien dat het werkte. Dat hadden we inderdaad moeten doen, had veel handiger geweest. Maar in de heat of the moment denk je niet aan dat soort dingen. Gemiste kans.

Dan nog even op het water. Twee dagen later hadden we een sloep van iemand geleend en deden we ditzelfde rondje. Ik heb nog nooit zoveel stress op het water meegemaakt. Echt totaal het tegenovergestelde van dit. Veel te druk, iedereen knalde tegen iedereen, niet leuk. Nu doe ik het toch al niet zo goed in mensenmassas, maar in botenmassas voel ik me ook niet echt comfortabel kwam ik achter….

Het opnemen van vlogjes gaat niet altijd zoals je het zou willen. Vandaar dat we nog wat out takes wilde laten zien. Ik had veel materiaal nodig voordat ik daadwerkelijk een goede vlog kon maken. Op SAIL ging dat wat makkelijker dan de stand-up praatjes. Deze bijvoorbeeld heeft me wel 25 takes gekost. Leuke daarvan was ook wat je in de bloopers zag dat een jongen over boord was gevallen / gesprongen en opeens achter mij aan land kwam. Vreemde situatie…

Tot zover de terugblik op SAIL. Gaan we nog een keer zoiets doen? Er zit iets in de pen…meer daarover later!

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

5 van mijn favoriete webshops van 2013
Nieuws

5 van mijn favoriete webshops van 2013

De 5 webshops waar ik het liefst gebruik van maak als ik online koop. Je kan tegenwoordig van alles online kopen maar niet iedere webshop maakt het shoppen even makkelijk of leuk....

Posted on by Remco Bron
5 Tools voor de Twitter pro
Nieuws

5 Tools voor de Twitter pro

De vraag die ik het vaakst krijg over Twitter is: ?Waar haal ik de tijd vandaan om het allemaal bij te kunnen houden??. Mijn antwoord daarop is steevast dat als je Twitter goed...

Posted on by Remco Bron